Katkarapupasta
Minulla on yksi luotto ruokakirja.

Se sisältää kaikki perusreseptit sämpylöistä makaronilaatikkoon, sen lisäksi kirjassa on ohjeet booleihin, kalan fileoimiseen sekä perustiedot esimerkiksi eri viljoista. Tämä on minun keittiöni kulmakivi ( niin no, googlen lisäksi tietysti ). Kirja näyttää siltä, miltä hyvän ruokareseptikirjan kuuluukin näyttää:
Kuluneelta ja likaiselta.

Kannen sisäpuolella on teksti " Sannalle Mummolta 2004 ". Kirja keittiöntasolla olen opetellut leipomaan, tekemään perusruoat ja esimerkiksi nyt paljastettavan helmen.
Katkarapupasta oli yksi ensimmäisiä ruokia joita kirjan ohjeella tein ja jestas! Kuinka ilahduin: minähän osaan tehdä ruokaa! Maistuvaa. Tai en minä osaa, minä osaan noudattaa ohjeita ( tarkalleen, pilkulleen, senttiäkään poikkeamatta osoitetulta reitiltä ).

Ja tässä on se ohje:
1/2 pientä sipulia ( käytän itse kokonaisen )
3 rkl öljyä tai margariinia
3/4 tl currya
2rkl vehnäjauhoja
4dl vettä
1 kalaliemitiiviste ( käytän kasvisliemikuutiota )
2dl murskattuja tomaattejä ( käytän purkista )
200g kuorittuja katkarapuja ( tai enemmän, aina menee enemmän )
2-3 rkl hienonnettua persiljaa ( Hell no! )
1/2 maustemittaa cayenepippuria
1 dl kuohukermaa
1. kuorisipuli ja hienonna ( hyvin hienoksi sanoo kirjanen ) -> kiehauta kuumassa rasvassa curry, sipuli ja jauhot. Lisää vesi, kasvisliemitiiviste ja murkatut tomaatit.
2. Keitä kastiketta 15min ja lisää katkaravut, ( persilja, hell no! ), cayennepippuri sekä kuohukerma. Hauduta 5 min. Tarkista maku.
3. Keitä pasta ja sekoita koko hoito keskenään. ( Itse käytän simpukkapastaa, ohjeessa puhutaan nauhamakaronista, olisiko se sitten tagliatelle ).
4. Ääntä kohti.