Katkarapupasta

14.11.2020

Minulla on yksi luotto ruokakirja. 

Se sisältää kaikki perusreseptit sämpylöistä makaronilaatikkoon, sen lisäksi kirjassa on ohjeet booleihin, kalan fileoimiseen sekä perustiedot esimerkiksi eri viljoista. Tämä on minun keittiöni kulmakivi ( niin no, googlen lisäksi tietysti ). Kirja näyttää siltä, miltä hyvän ruokareseptikirjan kuuluukin näyttää:

Kuluneelta ja likaiselta. 

Kannen sisäpuolella on teksti " Sannalle Mummolta 2004 ". Kirja keittiöntasolla olen opetellut leipomaan, tekemään perusruoat ja esimerkiksi nyt paljastettavan helmen.

Katkarapupasta oli yksi ensimmäisiä ruokia joita kirjan ohjeella tein ja jestas! Kuinka ilahduin: minähän osaan tehdä ruokaa! Maistuvaa. Tai en minä osaa, minä osaan noudattaa ohjeita ( tarkalleen, pilkulleen, senttiäkään poikkeamatta osoitetulta reitiltä ).

Ja tässä on se ohje:

1/2 pientä sipulia ( käytän itse kokonaisen )

3 rkl öljyä tai margariinia

3/4 tl currya

2rkl vehnäjauhoja

4dl vettä

1 kalaliemitiiviste ( käytän kasvisliemikuutiota )

2dl murskattuja tomaattejä ( käytän purkista )

200g kuorittuja katkarapuja ( tai enemmän, aina menee enemmän )

2-3 rkl hienonnettua persiljaa ( Hell no! )

1/2 maustemittaa cayenepippuria 

1 dl kuohukermaa

1. kuorisipuli ja hienonna ( hyvin hienoksi sanoo kirjanen ) -> kiehauta kuumassa rasvassa curry, sipuli ja jauhot. Lisää vesi, kasvisliemitiiviste ja murkatut tomaatit.

2. Keitä kastiketta 15min ja lisää katkaravut, ( persilja, hell no! ), cayennepippuri sekä kuohukerma. Hauduta 5 min. Tarkista maku. 

3. Keitä pasta ja sekoita koko hoito keskenään. ( Itse käytän simpukkapastaa, ohjeessa puhutaan nauhamakaronista, olisiko se sitten tagliatelle ).

 4. Ääntä kohti.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita